2013. február 16., szombat

Brassói aprópecsenye

Hozzávalók:

-80 dkg sovány sertéscomb (vagy csirkemell, mind kettővel finom)
-2 fej közepes vöröshagyma
-só
-bors
-1 tk majoranna
-1 csipet őrölt szerecsendió
-olaj
-1 kg krumpli

Nem muszáj, de finomabb lesz, ha a sütés előtt órákkal, vagy akár egy nappal korábban bepácoljuk a felkockázott húst olajban fűszerekkel.
A hagymát apróra vágjuk, olajban üvegesre pirítjuk forró olajban kevergetés közben, tegyük bele a húst, míg ki nem fehéredik, majd öntsünk rá egy kevés vizet, fűszerezzük majorannával, sóval, borssal, szerecsendióval.
Pároljuk puhára a húst fedő alatt, majd pirítsuk meg.
Vágjuk apróra a megpucolt krumplit, majd friss olajban süssük ropogós aranybarnára.
A krumplit és a húst tálaljuk együtt, a tényér szélén petrezselyemzölddel, ízlés szerint befőttel.

Kolis módon tálalva:




Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése